4 - 6 Yaş Grubu Kur'an Kursları ve Mezunları 100. Yıl Etkinliği Bafra’da Coşku ile Kutlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. Yılında Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı ‘’ 4-6 Yaş Kur’an Kursları ve Mezunları’’ için Bafra’da bir etkinlik yapıldı.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş, Kurum Amirleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri,  öğrenci velilerinin yoğun ilgi göstererek katılım sağladığı “4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları ve mezunlarının 100. Yıl Etkinliği”  Bafra’daki  bütün Kur'an Kurslarının  katılımı ile Bafra yeni kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

4-6 yaş Kur’an Kursu minik öğrencisinin Kur’an Tilavetinin ardından konuşmalara geçildi.

Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş,’’ Bir yıl boyunca  4-6 yaş sınıflarında Kur'an’ın nuruyla beslenen yavrularımız ve onların değerli aileleri kıymetli misafirler vatanımızın değerli mensupları mezuniyet şenliğimize hoş geldiniz .

Kur'an kurslarımızda şu anda 22 sınıfta 350 yavrumuz eğitim ve öğretim görmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl buna 9 sınıf daha ekliyoruz. İnşallah 350 öğrenciye bir 200 daha ekleyerek 550,600 yakın yavrumuz her yıl Bafra'da, Bafra'nın geleceği milletimizin geleceği milli ve manevi değerlere bağlı nesiller olarak yetişeceklerdir.

Kur'an-ı Kerim 'i Tilavet eden yavrumuz gibi vatanına milletine bağlı Kur'an ve sünnetin ruhuyla yeşeren çocuklarımızın geleceğimizi yetiştirmek gayesiyle hizmet ettiğimizi gördük inşallah bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımız nice nesiller yetiştirecekler kendilerini huzurlarını da teşekkür ediyorum.

‘’dedi.

 

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,’’ 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi'nin 571.yıl dönümünü kutladık ,törenlere katıldık , Fatih İstanbul'u nasıl fethetti düşündüm. Gösterileri izlerken Fatih İstanbul'u ilim ve irfan'la fethetti. İlmi vardı dönemin en büyük topunu döktürdü teknoloji ile İstanbul'u fethetti irfanı vardı milli manevi değerleri vardı vatan sevgisi vardı dini vardı, dinine kuvvetli bağı vardı. Bu şekilde ilim ve irfanı birleştirerek İstanbul'u fethetti Fatih peki biz 19 Mayıs da neyi kutladık? Cumhuriyet varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşımızın ateşini fitillediği yaktığı Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünü kutladık. Bu insanlarda yine ilim ve irfan vardı vatan sevgisi vardı, bayrak sevgisi vardı. Atatürk'ün belirlediği muhasır medeniyet seviyesini ulaşma noktasında insanımızı geliştirmek ve eğitmek mecburiyetindeyiz. Başta ilçe müftümüz olmak üzere personellerini ve usta öğreticilerimize ve bir medeni cesaret göstererek çocuklarına bu kurslarımıza gönderen ve onların birer donanımlı insan olmasını sağlayan hedefleyen velilerimize, annelerimize, babalarımıza teşekkür ediyorum.‘’diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların akabinde Kur’an kursu öğrencileri sure ve dualar okudular.

Minik öğrencilerin mehter takımı gösterisi büyük ilgi gördü.

Topluca icra edilen ilahi  eşliğinde ront gösterimi sonrasında öğrencilerinin  el becerilerinin sergilendiği standlar ziyaret edildi.

Program öğrencilerin  kadim oyunlardan oluşan oyunların oynanması, hatıra fotoğraflarının çekinilmesi ve Bafra Belediyesinin katılımcılara ikramı ile sona erdi.