Emre Şahinol'un kaleminden

İçimizdeki İrlandalılar

Bilenler bilir yaklaşık 10 yıla yakındır Bafraspor’u takip eder, hafta sonu tatillerimde bile Bafraspor’un peşinden giderim. Bafraspor’un başkanı rahmetli ağabeyimiz Tuncay Özçamca döneminden başlayarak, Fatih Yıldız, Hakan İpek, Atakan Alaçamlı’ya kadar tüm başkanlar ve yönetimleriyle çalışmış, bazen büyük hayaller kurmuş, bazen de bu yılda hüsranlardayız diyip susmuştum bafraspor aşkı bunu gerektirir. 

Bafraspor’da başkanlık yapmış herkes zaman zaman şampiyonluğa yaklaşsa da sonunu getiremedi.

Şampiyonluğa en çok yaklaşan başkanlardan birisi de Atakan Alaçamlı oldu. Alaçamlı’dan sonra yeni sezona yeni başkan adayları çıkmış en yakın kişi Koray Çatan olarak görülmüştü. Koray Çatan kulübü çok istese de nasip olmadı. Çatan başkanlığı istediği dönemde Hacınabispor’da başkanlık yapmış başarılı bir dönem geçirmiş İsa Köprü’de başkanlığa talip oldu. Fakat  Bafrasporun başına sürpriz bir isim geldi.

 

’ANKA KUŞU KÜLLERİNDEN DOĞUYOR’’

Projeleriyle, inancıyla ve Bafra aşkıyla, İstanbul’da yaşayan iş insanı Gökhan Göz Bafraspor’un yeni Başkanı olarak çalışmalara başladı.

Gökhan Başkan çok konuşulsa da kimsenin cesaret edemediğini yapıp Bafraspor’a hem maddi hem de manevi desteğini açıkladı ve verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye başladı. Bafralı olarak takıma sahip çıktı.

Gökhan Göz, ilk zamanlar yönetim kurulunu dahi oluşturmadan tek başına tüm sorunların üstesinden geldi...

Bafraspor’da Gökhan Göz döneminde her şey resmiyete döküldü. Futbolcularla gerçek sözleşmeler yapıldı. Futbolcuların alacakları, peşinatları nakit verilerek bir ilke daha imza atılmış olundu. 

 

''VE LİG BAŞLADI''

İlk maçımızda Vezirköprüspor'u farklı yenerek büyük bir çıkış yaptık.

Tekkeköyspor ile sahamızda berabere kaldık.

Başkan yeni, yönetim yeni, teknik kadro ve futbolcular yeni...
Süreç o kadar hızlı ilerlemişti ki; sosyal tesislerin inşaatı, altyapı çalışmaları, futbolcuların birbirilerine alışmalarına ve bir hazırlık maçına çıkamadan lig başlamıştı.

Başkan Göz bir yandan takımla ilgileniyor, bir yandan da Bafra'da ziyaretlerini sürdürüyor protokol ile tanışıyordu.

Buraya bir dipnot koymak isterim. Bafraspor'a bu denli sahip çıkan bir Hemşehrimiz işini gücünü bırakmış şehrimize gelmiş, yıllardır Bafraspora harcanmayan paraları harcamış ve sadece Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Gökhan Göz' ü tesislerde ziyarete gidip hoş geldiniz demişti.

Ne garip değil mi? Başkan Göz buna rağmen tüm protokolden randevular alıp ziyaretlerini sürdürdü. Kimileri kabul etti, kimileri randevu dahi vermedi!

Lige geri dönelim.

3.Haftayı maçsız geçiren takım 4. Hafta Samsun'da Yolspor'a mağlup oldu...

 

Ve içimizdeki İrlandalılar ayyuka çıktı...

 

Dedikodular çıkmaya başladı.

Neler söylendi neler, kulağımızla duyduk.

Termespor'un galibiyetini bekleyenleri hatta isteyenleri gördük. Başkan'ın yüzüne gülen insanlardı bunlar!

Zaten birde açık açık düşman olanlar da var. Başarısızlığımızı bekleyen basın mensupları var mesela. 

Amaç ne peki?

Sözüm meclisten dışarı;

"BİZ YAPAMADIK DIŞARIDAN GELEN BİRİ DE YAPMAMALI"

 

Yenilgiden sonra bu güruh Başkan Göz için dedikodulara başladı.

Bıraktı gitti diyenler oldu.

Gökhan Göz bu süreçte geceyi gündüze katıp çalışmış kendi işlerini dahi bırakmış ama bu arada sağlığını kaybettiğini anlamamıştı. Doktorunun tavsiyesi ile zorunlu olarak hastaneye yatmış ve ciddi bir tedavi sürecine girmişti.

Başkanın, Bafraspor’u gözünden çıkarttı diyenlerden haberi dahi yoktu. Bu hafta sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu sanki hisseder gibi...

"Bu takımı şampiyon yapacağım. Bafra’ya ve Takımımıza güvenim sonsuz"

İşte bıraktı gitti beceremedi diyenlere bilmeden de olsa en güzel cevabı vermişti Başkan!

Grup lideri yenilgisi olmayan Termespor ile sahamızda maç günümüz geldi çattı.

Saha içinde maç öncesi,

"Bu Terme bize üç çeker" diyen insanlar gördüm. Çok üzgünüm isim versem olmaz vermesem gönül razı değil. Gerekli yerlere söyledim gerçi bu isimleri!

Ama bunların çok önemli bir gelişmeden haberleri yoktu. Futbolcular teknik heyet tek yürek olmuş, bir yandan işleriyle bir yandan sağlığı ile uğraşan ve pes etmem diyen Başkanlarına galibiyet yemini etmişlerdi.

Başkan Gökhan Göz hasta yatağından"Sahaya Bafra'nın Aslanları indi!" diye paylaşım yaptı. Takım sözünü ve yeminini tuttu. Bafraspor'u haftalardır ilk kez bu kadar inançlı birbirine tutkun ve kardeş gibi gördüm.

‘’SAHADA GERÇEKTEN TÜM GÜÇLERİNİ YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER’’

 

Termespor galibiyeti Gökhan Göz'e armağan edildi.

Terme yenilgisini bekleyen sahadaki İrlandalılar bizden fazla bir sevinç gösterisi yaptılar kameralara! Ağlasam mı gülsem mi bilemedim!

Maç sonucunu soran basın mensubu İrlandalılara, haberi atayım yayınlarsanız dediğimde sezon sonu yazarız biz demeleri de ayrı bir trajikomik olay oldu benim için...

Şahsi görüşüm ve inancımdır;

Siz daha çok beklersiniz. Bu takım bu yıl söke söke şampiyon olacak. Hem de içimizde ki hainlere rağmen…

Bafra bizim, Bafraspor bizim… Destek olmuyorsan köstek olma yeter…