Hakan Eroğlu'nun kaleminden

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRK MİLLETİNİN 57. ALAYIDIR

Siperler arası mesafenin sekiz metreye düştüğü, okuma bilenlerin ellerinde Kur’an-ı kerim okuduğu, bilmeyenlerin Fatihalarla, kelime-i şehadetlerle cennete yürüdüğü sarsılmaz bir iman, yüksek bir ruh. Mustafa Kemal’in kulaklarda yankılanan; “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi başka birlik ve komutanlar alacak.” sözleri…Ölümün muhakkak olduğu anda, vatan aşkıyla düşmanın karşısında dimdik durmuş, çok sayıda şehit vermiş ve tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirtmiş, büyük bir kahramanlık mücadelesi ortaya koyan, destansı 57.Alay…

Atatürk’ ün, “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” diye yol gösterdiği ve ülkemizin başına gelebilecek sıkıntıları izahatta bulunarak “Bütün ümidinin gençlikte” olduğunu ifade edip “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini emanet edip görevlendirdiği asil Türk gençliği… Gençlik umuttur, merhamettir, akıldır, milletin vicdanı, toplumun geleceği, yarınlarımızın en kıymetli hazinesidir. Bilinçli, donanımlı, milli manevi ülkülerle yetişmiş bir gençlikle bezenmiş bir ülke her daim dostlarına güven, düşmanlarına korku verecek, geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir.

Artık savaşlar topla tüfekle değil teknoloji vasıtasıyla yapılmaktadır. Cep telefonları, tabletler, dijitalde farklı platformlar 7’ den 70’ e herkesi esir almış durumdadır. İş yoğunluğu, ekonomik sıkıntılar, geçim problemleri derken çocuklarına gerektiği kadar vakit ayıramayan, kontrol etmekte zorlanan ailelerin sayısı hızla artmaktadır. Çok kaliteli gençlerimiz olduğu gibi “dünyadan bir haber” gençlerimizin de sayısı az değildir. Hâlbuki her bir gencimiz çok değerlidir ve bizim öz güvenleri yüksek şuurlu bir gençliğe ihtiyacımız vardır. İşte tam bu noktada Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk gençliğinin en güzel şekilde yetişmesi için dünden bugüne gecesini gündüzüne katmaya onlara ışık, onlar için basamak olmaya gayret etmektedir. Maziden atiye süregelen cesaret, asalet, ferasetle tarihte, bugün ve Allah’ın izniyle gelecekte büyük başarılara imza atacak bu iman, bu kan ve ruhun değişmediğini ifade eden, Vatan Şairi Namık Kemal’in “Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır” beytinde ifade ettiği gibi bu yüce milletin 57. Alayı Ülkü Ocaklarıdır. Ülkü Ocakları, Atatürk’ün gençliğe emaneti Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacak ve ömrünü Türk Milleti’ne hizmetle geçirecek nesiller yetiştirmeye devam edecek, Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerinin sarsılmaz kalesi ve özüdür. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım Beyin büyük özveri ve gayretleri; gençlerimizin donanımlı, ahlaklı, bilgi sahibi bireyler olarak yetişmesi içindir. Dünden bugüne yapılan sosyal, kültürel, bilimsel, sportif etkinlikler, paneller, her türlü bağımlılıkla mücadele, toplumsal olaylara karşı hassasiyet, seminerler, konferanslar, her yaş grubuna yönelik eğitim çalışmaları yapılan faaliyetlerden bazılarıdır.

Ülkemizi ve dünyamızı etkileyen küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerini beklenmedik hava olaylarıyla, deniz seviyelerinin yükselmesiyle, buzulların erimesiyle son birkaç yılda iyiden iyiye hissetmeye başlamış bulunmaktayız. Bilim insanları tarafından bu olayın yol açacağı en büyük sorun, tarım alanlarının zarar görmesi, su kıtlığı ve gıda krizi olarak gösterilmekteyken Ülkü Ocakları Permakültür Sürdürülebilir Tarım Projesi ile bu konu üzerine farkındalık oluşturmuştur. Konunun uzmanları tarafından neler yapılabileceğinin eğitimleri verilmiş ve hediye edilen “Mini Bahçem Yetiştirme kitleriyle” tarım özendirilmiştir.

Toplumun çok büyük bir kesiminin özelliklede genç nüfusun teknolojiye olan ilgisi ve sosyal medya kullanımı yadsınamaz bir seviyededir. Ülkü Ocakları buradan hareketle çalışmalarını ciddi anlamda dijital platforma taşıyarak tüm alanlarda gerçekleştirdiği yol gösterici projelerle gençlerimizin ufkunu açıcı çalışmalara imza atarak yaptığı yerli ve milli yazılımlarla geleceğe yön vermekte, hem de her daim gençlerimizin yanlarında olma kültürünü bu alanda da sürdürmektedir. Endüstri 4.0, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Dijital Reklamcılık, Blokzincir, Dijital Sanat, Web3, Tasarım, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti gibi alanlarında yapılan çalışmalar ve güncel gelişmelerin paylaşıldığı TeknOcak platformu bunlardan sadece bir tanesidir.

Yine Bilgi Ocakta adı altında 2 ana modülden oluşan genç kardeşlerimizin kendilerini farklı kategorilerde yüzlerce soruyla test edebilecekleri, Türkiye geneli bilgi yarışması yapabilecekleri, genel kültür seviyelerini artırabilecekleri, eğlenebilecekleri, yine derslerini müfredata uygun bir şekilde pekiştirebilecekleri eğitim ve bilgi sınama sistemi hem eğlendiren hem öğreten bir çalışma programıdır.

Son dönemlerde LGS ve YKS sınavlarında biraz daha okuduğunu anlamaya yönelik, uzun paragraflardan oluşan yeni nesil sorular sorulmaktadır. Buda gençlerimizin birçoğundan sınav sonrasında sorular çok uzundu, yetiştiremedim gibi serzenişlerini duymamıza neden olmaktadır. Ülkü Ocakları bu konuya ODAK 2023 adlı hızlı okuma yazılım programını geliştirip, bu harika programı yine ücretsiz bir şekilde binlerce gencimizle buluşturarak çözüm getirmiştir. Yapılan Ar-Ge çalışmalarında 159  kelime okuyan bir gencin 8 ay gibi bir sürede 641 kelime seviyesine  çıktığı, anlama oranın ise % 76’ lardan % 94’ lere kadar yükseldiği tespit edilmiştir.

Gençlerimizin eğitim öğretim hayatına destek olmak amacıyla MEB müfredatına uygun tüm dersleri barındıran içerisinde 200.000 soru, 6.500 ders içeriği, 16.525 konu tarama testi, 150.000 dakikadan fazla ders anlatım videosu bulunduran dijital sınıf, 4k video erişimi, sınav deneyimi, animasyon eğitimi, yapay zeka destekli sınav karnesi ile desteklenmiş LGS, TYT, AYT, KPSS sınavları için tüm gençlerimizin ücretsiz faydalanabileceği “Herkes İçin Eğitim” ÜOUZEM (Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Uzaktan Eğitim Merkezi) yazılımı geliştirilerek çok büyük ve önemli bir çalışmaya daha imza atılmıştır. ÜOUZEM yazılımını il ve ilçe ocaklarımızdan ücretsiz bir şekilde temin edip faydalanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca Ocaklarımızı ziyaret ederek genç arkadaşlarımızla çay eşliğinde sohbet edebilir, ders çalışabilir, açılan etüt programlarına, akademilere katılabilirsiniz. Kıymetli Genç Kardeşlerim, unutmayınız ki sizler; Türk Devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk Milletinin teminatı ve istikbalisiniz. Güncel gelişmeleri takip etmek ve daha detaylı bilgi almak için https://www.ulkuocaklari.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

HAKAN EROĞLU