İlköğretim Haftası Bafra’da Coşkuyla Kutlandı

Etkinlikler, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İkinci tören ise Bafra İsmet İnönü İlkokulu bahçesinde devam etti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin uzun bir tatilden sonra okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine başlıyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Teknoloji yarışının son hızla devam ettiği çağımızda; eğitimli, meraklı ve heyecanlı genç nesillere ihtiyacımız var. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' çerçevesinde bilgi ve ilim ile donatılmış nesillerimizin erdemli, ahlaklı ve milli duygulara sahip olması en büyük arzumuzdur. Ülkemizin yükselmesi ancak bu düstur ile yetişen evlatlarımız sayesinde sağlanacaktır. Çünkü güçlü bir Türkiye demek, güçlü bir Türk-İslam Alemi demek, özgür Filistin ve özgür Doğu Türkistan demektir. Bugün burada olduğu gibi tüm yurtta ilk dersimizin konusu olan 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması' böyle sağlanacaktır. Çocuklarımızı hayata hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan siz değerli velilerimiz, desteğiniz bizim için çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm meslektaşlarım ve öğrencilerime sağlık ve üstün başarı diliyorum."

Tören, Bafra İsmet İnönü İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı çeşitli etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci, Bafra Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.