Gonca Vural'ın Yazısı

Narin, ince yapılı, zarif demektir. Anneciği doğurduğunda ne umutlar besleyip sevinmiştir; kız çocuğu annenin kaderidir doğuda, bir anlamda. Ama kaderinin böyle olacağı aklına gelir mi hiç? Ah anneciği, Allah sana peygamber sabrı versin.

8 yaşında ölünmez ki, hele bu şekilde. Narinler ve diğer çocuklar, Narin gibi, çocuklar dünyadaki meleklerimizdir; öyle kabul ederiz, nasıl kıyarsınız?

Günlerdir aranıyor Narin; köyün içinde sır oldu, kayboldu. Eminim bir çoğunun haberi vardı ama sustular. Aynı yerler defalarca arandı, yok. Ama bugün çuvalın içinde defalarca aranan yerde ortaya çıktı. Yazarken bile öfkeden, sinirden, acıdan dilim varmıyor çuvalın içinde.

Narin bu yıl 3. sınıfa başlayacaktı; yaşam hakkını elinden aldınız. Allah belanızı versin sizin. Kime güveneceğiz? Enses ilişkiler arttı, ayyuka çıktı. Amca, dayı, baba, abi, sülalede ne kadar erkek varsa ne hale geldi bu toplum? Ailenden en büyük zararı görüyorsan kime güveneceksin?

Bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil. Bu ülkenin cemaatleri, Diyaneti, 10 yaşındaki kızlarla evlenebilirsiniz fetvası verirse, doğuda, batıda fark etmez; kırsal yerlerde, kız, erkek çocuklar tacize, tecavüze, çocuk gelinler olmaya, katledilmeye devam eder. Nasıl bir vicdan, sapkınlıktır bu? Hiçbir kelime, cümle içimizdeki öfkeyi anlatamaz. Toplumca öfkeliyiz; çocuklarımıza uzanan eller olduğunda daha fazla öfkeliyiz.

Ruh hastaları bunlar; nefsini çocuklarda tatmin edecek ruh hastaları, insan müsveddeleri bunlar. İnşallah Allah, Kuran’dan düşürmezler pis ağızlarından. Derhal hadım yasası çıkmalı. Bu hastalıklı ruhlar sadece kırsalda da değil, her yerdeler; sanalda, gerçekte, aile içinde her yerde varlar.

Tacize, tecavüze uğrayan çocuklar, ya vahşice ölüyorlar ya da korkudan susup hayatlarına yarım, yaralı, psikolojileri bozuk olarak devam ediyorlar. Sadece bireyler olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Bulsa da Narin yok ve nice Narinler yok maalesef. Bu sapkınlar, caniler, şereften, ahlaktan yosun insanlar çocukların yaşam hakkını elinden alıyorlar ve almaya da devam edecekler. Çocuklarımızı lütfen iyi koruyalım.

Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz. Söylenecek o kadar şey var ki, söyleyemiyoruz maalesef. Siz anladınız.

Sevgiyle kalın.