Murat Çan’dan Anlamlı Hareket: Tarihi Karadede Panayırında Kadınlara Saygı Duruşu

Samsun'un Bafra ilçesinde bu yılki Karadede Panayırı, hem tarihi geleneği yaşatması hem de farklı sürprizleriyle dikkat çekti. Panayırın ödül töreninde ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan'ın sergilediği anlamlı davranış, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Bafra İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Turgay Bayrak ile birlikte panayıra katılan Murat Çan, etkinlikte önemli bir jest yaptı. Panayırda düzenlenen ödül töreninde hatıra fotoğrafı çekilmesi için poz verildi. Ancak, fotoğraf sırasında kadınların ayakta kalıp, erkeklerin oturduğunu gören Çan, bu durumu kabul etmedi.

“Olmaz, bizler ayakta kalacağız, hanımefendiler oturacak,” diyerek, kadınların oturmasını ve fotoğrafın bu şekilde çekilmesini sağladı. Bu hareketiyle, sadece panayır katılımcılarının değil, aynı zamanda tüm izleyicilerin gönlünü kazandı. Murat Çan’ın bu davranışı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınlara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Samsun İl ve Bafra İlçe yönetiminin büyük beğenisini toplayan bu hareket, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki hassasiyetin ve saygının önemini bir kez daha vurguladı.