Samsun İYİ Parti'de Durumlar Kötüye Gidiyor

Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Meral Akşener döneminde partisinden istifalar yaşanmış ve Samsun siyasetinde partiyi yönetemiyor, küskünler çoğalıyor dedikodularına neden olmuştu. İlçe teşkilatlarının sıkıntıları kamuoyunda konuşulmasa da partililer arasında bazı ilçelerdeki delegeler bu sorunların farkındaydı.

Kongreden sonra, ekonomik sıkıntılar teşkilatın çeşitli kademelerinde kendini göstermeye başladı. Musavat Dervişoğlu’nu desteklemeyen ve Koray Aydın’a destek veren il ve bazı ilçe yönetimlerinin kongreden sonra partiyle olan bağlarını koparma aşamasına geldiği ve bu yüzden parti ile ilgilenmedikleri iddia ediliyor.

Atakum İlçe Başkanlığı, Kirasını ödeyemediği için tahliye edilme noktasına geldi, Çarşamba İlçe Başkanlığı’nda Elektrik borcundan dolayı elektrikler kesildi. Bafra İlçe Başkanlığı'nda partinin üyesi Hüseyin Kocaoğlu, son anda elektrik borcunu kendi cebinden ödediği fakat tekrar 3 aylık elektrik borcunun biriktiği iddia ediliyor.

Bu durum, partinin Samsun teşkilatlarında maddi zorlukların ve yönetimsel krizlerin derinleştiğini gözler önüne seriyor. Teşkilatlarda yaşanan bu ekonomik kriz, partinin yerel düzeydeki gücünü ve etkinliğini olumsuz yönde etkiliyor. Teşkilatın toparlanması ve ekonomik sorunların çözülmesi için alınacak önlemler merakla bekleniyor.

Öte yandan, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığı'na yıllarca partinin emekçisi olarak hizmet eden Hüseyin Kocaoğlu'nun, önümüzdeki seçimlerde veya olası bir değişiklikte aday olacağı öğrenildi. Bu gelişme, partinin yerel düzeydeki dinamiklerini ve Kocaoğlu’nun teşkilat içerisindeki yerini yeniden şekillendirebilir.