Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan; Bafra Kaymakamı Başarılı Bulmuyorum

Erdal Doğan, Samsun’da ki idareciler üreticilere yan gözle bakıyor. Samsun İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’da ki idarecileri hedef alarak, ben üreticilerimizin önünü açacak proje üretecek bir idareci göremiyorum’ dedi. 

Başkan Doğan konuşmasında şu satırlara yer verdi, ‘’Sadece Bafra'da değil Samsun genelinde idareciler  üreticiye ve çiftçiye yan gözle bakıyor. Bazı konuları aşamıyorlar, aşamadıkları gibi problemleri de çözemiyorlar. Sorunların çözümü için kenti yöneten idarecilerin hepsi  ortak akılda buluşması gerekir.

‘’BAFRA KAYMAKAMINI BAŞARILI BULMUYORUM’’
Samsun sanayi şehri değil. Evet sanayiye doğru adımlar atılıyor ama Samsun'un geneline baktığınız zaman iki tane ovası olan, iki tane ırmağın geçtiği bir memleketten bahsediyoruz. Mesela Ben Bafra'yla ilgili de konuşabilirim. Bafra Kaymakamını  başarılı bulmuyorum çünkü  takip ediyorum. Bafra kaymakamı gördüğüm kadarıyla sadece kutlamalardan kutlamalara gidiyor. 

Yanlış da görmüş olabilirim ama benim gördüğüm kadarıyla çiftçiye ve üreticiye yakın bir idareci değil. Gönül ister ki bizi idare eden bu mülki amirimiz, üretici ve çiftçiyle hasbihal yapıp, üreticinin, çiftçinin sorunlarını dinleyip yetkisi dahilinde içeride çözmesi gereken sorunları ve problemleri çözebilsin Ama kesinlikle biz öyle bir derdi olmadığını ben görüyorum. Çünkü çiftçilerimiz  yılda bir kere bir kasket, çeltik tarlasında tohum atmayla bu işler olmuyor. Kaymakam çiftçi ve üreticiyle her gün hasbihal içerisinde olması lazım. Çünkü Bafra’mız tarım ve hayvancılık şehridir. şu anda Bafra'da ikamet eden insanların %60’ı , %70’i köyle bağlantılı bir şekilde yaşıyorlar. Onun için kesinlikle biz Bafra'yı önce bir tarım ve hayvancılık şehri olarak masaya yatıracağız. Ondan sonra da biz bu üreticiye bu çiftçiye ne yapabiliriz Bunları konuşup, bunlar üzerinden projeler üreteceğiz.

Doğan, Daha önceki kaymakamlarla da biz yakın ilişki içerisindeydik. Daha önceki kaymakamlar çiftçi ve üreticileri bir araya getirir yetkisi dahilinde sorunların önünü açmak için ellerinden geleni yaptıklarını ben biliyorum. Ama bizim  mülki amirimiz bizim üreticilere ve çiftçilere pek bir hasbihalini göremiyorum. Varsa bile ben  göremiyorum . Belki de vardır, bilmiyoruz fakat olmuş olsa  projelerden haberimiz olurdu.   Bafra'nın köyleri de hepsi de kaymakamlığa bağlı başka bir şehrin başka bir ilçenin köyleri değil. Onun için Bafra Kaymakamı'nın Bir an önce bu konulara el atıp üretici ve çiftçiyle beraber hareket etmesini beklerim.  Fakat genel bir çerçeve çizdiğimiz zaman kesinlikle üretici ve çiftçi adına Kaymakamı ben başarılı görmüyorum ve başarılı bulmuyorum.

‘’TARIM VE HAYVANCILIK CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖZ BEBEĞİ’’

Bugün tarım ve hayvancılık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göz bebeği, hükümetimiz devletimiz tarımda ve hayvancılıkta gelişmemiz adına elinden geldiği kadar desteklemeye çalışıyor fakat uygulama konusunda eksiklerimiz olabilir, yanlışlar olabilir. Bu konuşulur. Bunlar tartışılır. Ama Cumhurbaşkanımızın şu ifadesi benim için çok önemlidir; Hedefinin ne olduğunu gösterir. Diyor ki gelişmiş ülkelerin hepsi tarım ve hayvancılıkta gelişmiştir. Tarım ve hayvancılıkta gelişmeyen ülkeler geri kalmıştır diye bizzat kendi bir ifadesi vardır. Bu ifadesinin ölçüsünde doğrultusunda biz inanıyoruz ve biliyoruz ki Tarım ve Hayvancılık Cumhurbaşkanımızın da göz bebeğidir. Tarım politikamızda, bunlar yanlıştır, doğrudur,  oturulup,  konuşulur, değerlendirilir bunlar farklıdır ama  tarım ve hayvancılık şehri olan Bafra'mızda mülki amirimizin üretici ve çiftçi adına hiçbir projenin içerisinde olmaması, oluşan sorun ve problemleri çözme adına bir katkı sağlayamaması  gösteriyor ki bizim mülki amirlerimiz hiçbir zaman üretimden ve çiftçiden yana olmamıştır.