Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Kut’ül Amare’nin 108. Yılı kutlandı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.04.2024 - 12:53, Güncelleme: 29.04.2024 - 12:57
 

Kut’ül Amare’nin 108. Yılı kutlandı

Bafra İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Kut’ül Amare’nin 108’inci yılı Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlandı.
  Bafra İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Kut’ül Amare’nin 108’inci yılı Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlandı. Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı Çağım Barış Türüdü, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hasan Ali Kurt yaptı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra başladı. Program Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra Okulun tarih öğretmeni Ömer Şenel günün anlam ve önemine değinen konuşmasını gerçekleştirdi. Şenel, konuşmasında, "Şanlı tarihimiz, millet olarak kazandığımız büyük zaferlerle doludur. Büyük zaferleri hatırlamak ve anmak, milletlere güç verir, moral kazandırır ve milletlerin büyük işler yapma cesaretine sahip olmasını sağlar. Bizleri unutturmak istenen, ancak bizlerin hiçbir zaman unutmayacağı, daima hatırlayacağımız bir kahraman destanı da bugün 108. yıl dönümünü kutlamak üzere toplandığımız Kut'ül Amare zaferidir. ‘’ÇANAKKALE’DEN SONRA ELDE ETTİĞİMİZ ‘İNCİ BÜYÜK ZAFER’’ Kut'ül Amare, 1. Dünya Savaşı'nda milletimizin her türlü imkansızlıklara rağmen İngilizlere karşı Çanakkale'den sonra elde ettiği ikinci büyük ve şanlı zaferdir. Kut Savaşı'nda, İngiliz tümenlerinin bütün personeli ile birlikte Halil Kut Paşa'nın esir düştüğü, İngilizlerin bozguna uğratıldığı ve İngiliz tarihinin en büyük askeri yenilgisi olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Bizler, 1071'de Malazgirt'ten sonra İstanbul'un fethine, Moğol istilasından Preveze'ye, Çanakkale'den Kut'ül Amare'ye, Sakarya'dan Büyük Taarruz'a kadar tarihe altın harflerle yazılan zaferler kazanmış bir ecdadın torunlarıyız. ‘’ HALİL KUT PAŞA'YA SELAM OLSUN’’ Kut'ül Amare ruhu; duruş, şeref, iman, cesaret ve adanmışlık demektir. Bu topraklara sevdalı olmaktır. Bu sevdayı yüreğinde sonuna kadar hissetmiş Kut'ül Amare'de çetin mücadeleler veren Süleyman Askeri Bey'e selamımı pakta, İngilizleri mağlup eden Nurettin Paşa'ya ve İngiliz entrikalarına karşı vatan toprağını satmayıp bize Çanakkale'den sonra 2’inci büyük zaferi yaşatan Halil Kut Paşa'ya selam olsun. Kut'ül Amare zaferi'nin 108. yılında; savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün, kızıllığında ısındığımız dağlarda, çöllere düşürdüğü gün, gölgesinde sığındığımız ay yıldızlı bayrağımızın altında, sonsuza dek Türk milletinin var olması nedeniyle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum’’ dedi. Konuşmanın ardından, Sinevizyon gösterisi, okul öğrencilerinden şiirler, İngilizce Öğretmeni Ömer Çağlayan ve Müzik Öğretmeni Yunus Emre Eren’in hazırladığı Türküler seslendirildi. Program son olarak ‘’Çöle Yazılan Zafer Adlı tiyatro oyunu ile  son buldu.    
Bafra İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Kut’ül Amare’nin 108’inci yılı Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlandı.

 

Bafra İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Kut’ül Amare’nin 108’inci yılı Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlandı.

Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı Çağım Barış Türüdü, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hasan Ali Kurt yaptı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra başladı. Program Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra Okulun tarih öğretmeni Ömer Şenel günün anlam ve önemine değinen konuşmasını gerçekleştirdi. Şenel, konuşmasında, "Şanlı tarihimiz, millet olarak kazandığımız büyük zaferlerle doludur. Büyük zaferleri hatırlamak ve anmak, milletlere güç verir, moral kazandırır ve milletlerin büyük işler yapma cesaretine sahip olmasını sağlar. Bizleri unutturmak istenen, ancak bizlerin hiçbir zaman unutmayacağı, daima hatırlayacağımız bir kahraman destanı da bugün 108. yıl dönümünü kutlamak üzere toplandığımız Kut'ül Amare zaferidir.

‘’ÇANAKKALE’DEN SONRA ELDE ETTİĞİMİZ ‘İNCİ BÜYÜK ZAFER’’

Kut'ül Amare, 1. Dünya Savaşı'nda milletimizin her türlü imkansızlıklara rağmen İngilizlere karşı Çanakkale'den sonra elde ettiği ikinci büyük ve şanlı zaferdir. Kut Savaşı'nda, İngiliz tümenlerinin bütün personeli ile birlikte Halil Kut Paşa'nın esir düştüğü, İngilizlerin bozguna uğratıldığı ve İngiliz tarihinin en büyük askeri yenilgisi olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Bizler, 1071'de Malazgirt'ten sonra İstanbul'un fethine, Moğol istilasından Preveze'ye, Çanakkale'den Kut'ül Amare'ye, Sakarya'dan Büyük Taarruz'a kadar tarihe altın harflerle yazılan zaferler kazanmış bir ecdadın torunlarıyız.

‘’ HALİL KUT PAŞA'YA SELAM OLSUN’’

Kut'ül Amare ruhu; duruş, şeref, iman, cesaret ve adanmışlık demektir. Bu topraklara sevdalı olmaktır. Bu sevdayı yüreğinde sonuna kadar hissetmiş Kut'ül Amare'de çetin mücadeleler veren Süleyman Askeri Bey'e selamımı pakta, İngilizleri mağlup eden Nurettin Paşa'ya ve İngiliz entrikalarına karşı vatan toprağını satmayıp bize Çanakkale'den sonra 2’inci büyük zaferi yaşatan Halil Kut Paşa'ya selam olsun.

Kut'ül Amare zaferi'nin 108. yılında; savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün, kızıllığında ısındığımız dağlarda, çöllere düşürdüğü gün, gölgesinde sığındığımız ay yıldızlı bayrağımızın altında, sonsuza dek Türk milletinin var olması nedeniyle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum’’ dedi.

Konuşmanın ardından, Sinevizyon gösterisi, okul öğrencilerinden şiirler, İngilizce Öğretmeni Ömer Çağlayan ve Müzik Öğretmeni Yunus Emre Eren’in hazırladığı Türküler seslendirildi. Program son olarak ‘’Çöle Yazılan Zafer Adlı tiyatro oyunu ile  son buldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.