Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Samsun Alfa Arama Kurtarma Derneği

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.06.2023 - 15:38, Güncelleme: 16.06.2023 - 18:13
 

Samsun Alfa Arama Kurtarma Derneği

Alfa Arama Kurtarma Derneği üyeleri Bafra Belediyesi önünde eylem yaparak sokak hayvanları sahipsiz değildir’ dedi.
Samsun Alfa Arama Kurtarma Derneği 5199 Hayvanları Koruma Kanunun 6. Maddesi gereğince tedavisi yapılan hayvanlarının geri alınan yere bırakılması gerektiğini söyledi. Alfa arama Kurtarma Derneği Kurucu Başkanı Demet Yarlıağaç ise yazılı basın açıklamasında şunlara yer verdi. Bugün burada toplanmamızın nedeni Bafra Belediyesi’nin küpeli, küpesiz ayırt etmeksizin sokak hayvanlarımızın bir eşya gibi ordan oraya atılmasıdır. 5199 sayılı hayvan hakları 6. maddesine de değinen yarlı9ağaç şunları söyledi, tedavisi yapılan sokak hayvanlarının alındığı yere geri bırakılmasını gerektiriyor. sokak hayvanları toplumsal hayatın resmi olarakta bir parçasıdır. Belediyeler tedavi için alınan sokak hayvanlarını aldığı ortama geri bırakmakla yükümlüdür. Fakat Bafra Belediyesi başta olmak üzere Türkiye’de ki bir çok Belediye 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu çiğneyip suç işlemektedir. Konuşmanın ardından Belediye önündeki grup ellerindeki dövizlerde yazan, Sokak hayvanları sahipsiz değildir, Sessizlerin sesiyiz, sokağıma dokunma, barınaklar ölüm kampı sloganları attılar. Grup Kurucu Başkanı Demet Yarlıağaç, Özgür Yarlıağaç Bafra Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Grup daha sonra Bafra Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde  ki hayvanları ziyaret ederek besleme yaptı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Alfa Arama Kurtarma Derneği üyeleri Bafra Belediyesi önünde eylem yaparak sokak hayvanları sahipsiz değildir’ dedi.

Samsun Alfa Arama Kurtarma Derneği 5199 Hayvanları Koruma Kanunun 6. Maddesi gereğince tedavisi yapılan hayvanlarının geri alınan yere bırakılması gerektiğini söyledi. Alfa arama Kurtarma Derneği Kurucu Başkanı Demet Yarlıağaç ise yazılı basın açıklamasında şunlara yer verdi. Bugün burada toplanmamızın nedeni Bafra Belediyesi’nin küpeli, küpesiz ayırt etmeksizin sokak hayvanlarımızın bir eşya gibi ordan oraya atılmasıdır. 5199 sayılı hayvan hakları 6. maddesine de değinen yarlı9ağaç şunları söyledi, tedavisi yapılan sokak hayvanlarının alındığı yere geri bırakılmasını gerektiriyor. sokak hayvanları toplumsal hayatın resmi olarakta bir parçasıdır. Belediyeler tedavi için alınan sokak hayvanlarını aldığı ortama geri bırakmakla yükümlüdür. Fakat Bafra Belediyesi başta olmak üzere Türkiye’de ki bir çok Belediye 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu çiğneyip suç işlemektedir.

Konuşmanın ardından Belediye önündeki grup ellerindeki dövizlerde yazan, Sokak hayvanları sahipsiz değildir, Sessizlerin sesiyiz, sokağıma dokunma, barınaklar ölüm kampı sloganları attılar. Grup Kurucu Başkanı Demet Yarlıağaç, Özgür Yarlıağaç Bafra Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Grup daha sonra Bafra Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde  ki hayvanları ziyaret ederek besleme yaptı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.