Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bafra'da Ebabil Kuşu Kurtarıldı.

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 31.05.2024 - 18:21, Güncelleme: 31.05.2024 - 18:21
 

Bafra'da Ebabil Kuşu Kurtarıldı.

Samsun’un Bafra ilçesi Emirefendi Mahallesi'nde bir evin içerisine giren ebabil kuşu, Bafra İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarılarak doğaya salındı.
 Bafra İtfaiye Grup Amirliğine gelen ihbarı değerlendiren ekipler Emirefendi Mahallesinde bir eve gitti. Burada bir eve giren ebabil kuşu İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı olmadığı anlaşılan ebabil kuşu daha sonra ekipler tarafından doğal hayatına salındı. Ebabil Kuşu Hakkında Bilgiler Ebabil kuşları (Apus apus), doğanın en hızlı ve en dayanıklı uçucuları arasında yer alır. Genellikle şehirlerin yüksek binalarında ya da kayalık alanlarda yuva yaparlar. Geceleri havada süzülerek uçan bu kuşlar, aynı zamanda gündüzleri de neredeyse sürekli olarak havada kalır. Uçma Kabiliyeti: Ebabil kuşları neredeyse tüm yaşamlarını havada geçirir. Hatta uyurken bile uçabilirler. Hız: Yüksek hızda uçabilen bu kuşlar, böceklerle beslenir ve avlanma sırasında etkileyici manevralar yapar. Göç: Uzun mesafeler kat eden göçmen kuşlardır. Yaz aylarında Avrupa'da, kış aylarında ise Afrika'da bulunurlar. Yuvalama: Genellikle yüksek binaların çatılarında ve kayalıklarda yuva yaparlar. Bu nedenle şehir yaşamına da uyum sağlayabilmişlerdir. 
Samsun’un Bafra ilçesi Emirefendi Mahallesi'nde bir evin içerisine giren ebabil kuşu, Bafra İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarılarak doğaya salındı.

  Bafra İtfaiye Grup Amirliğine gelen ihbarı değerlendiren ekipler Emirefendi Mahallesinde bir eve gitti.
Burada bir eve giren ebabil kuşu İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı olmadığı anlaşılan ebabil kuşu daha sonra ekipler tarafından doğal hayatına salındı.

Ebabil Kuşu Hakkında Bilgiler Ebabil kuşları (Apus apus), doğanın en hızlı ve en dayanıklı uçucuları arasında yer alır.

Genellikle şehirlerin yüksek binalarında ya da kayalık alanlarda yuva yaparlar. Geceleri havada süzülerek uçan bu kuşlar, aynı zamanda gündüzleri de neredeyse sürekli olarak havada kalır.

Uçma Kabiliyeti: Ebabil kuşları neredeyse tüm yaşamlarını havada geçirir. Hatta uyurken bile uçabilirler.
Hız: Yüksek hızda uçabilen bu kuşlar, böceklerle beslenir ve avlanma sırasında etkileyici manevralar yapar.

Göç: Uzun mesafeler kat eden göçmen kuşlardır. Yaz aylarında Avrupa'da, kış aylarında ise Afrika'da bulunurlar. Yuvalama: Genellikle yüksek binaların çatılarında ve kayalıklarda yuva yaparlar. Bu nedenle şehir yaşamına da uyum sağlayabilmişlerdir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.