Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Karadede Panayırı'nda Geleneksel Eğlence: Cem Kılıç Panayır Ağalığını Kazandı, Hakkı Bulut Duygulandırdı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.09.2024 - 20:22, Güncelleme: 01.09.2024 - 20:33
 

Karadede Panayırı'nda Geleneksel Eğlence: Cem Kılıç Panayır Ağalığını Kazandı, Hakkı Bulut Duygulandırdı

Samsunun Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü. Panayırda sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Hakkı Bulut, 62 yıllık eşine canlı yayınla ‘Bu son mektup’ şarkısını dinletti.
Samsunun Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü. Panayırda sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Hakkı Bulut, 62 yıllık eşine canlı yayınla ‘Bu son mektup’ şarkısını dinletti.    Karadede Panayırı Gökçeağaç Mahallesi’nde 1700’lü yılların başından 1969 yılına kadar aralıksız her yıl düzenlenmiş, 1969 yılından sonra düzenlenemeyen 300 yıllık bir geleneği olan Karadede Panayırı 2011 yılında kurulan GÖKDER tarafından yeniden canlandırılıyor. Her yıl gelişerek büyüyen, tarihi, Osmanlı’ya kadar uzanan Karadede Panayırı’na katılım bu yıl had safhada oldu. Bafralılar, havanında güzel olmasıyla hafta sonunu Karadede Panayırı’nda geçirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı panayır alanında semaverler yandı, mangallar tüttü, çocuklar ve yetişkinler gönüllerince eğlendi. 7 adayın katıldığı panayır ağalığını 400 bin lira iş adamı Cem Kılıç kazandı.   Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turgut Demir,” Samsun Bafra Gökçeağaç mahallemizde 300 yıllık geçmişi olan tarihi karadede panayırının bir yenisinde daha beraberiz. Coşkulu güzel güneşli bir havada katılım iyi, konserlerimiz, etkinliklerimiz, şenliklerimiz var. Çok keyifli bir gün geçiriyoruz. Alanımız dolu, vatandaşlarımız geliyor, semaverini yakıyor, piknik yapıyor.Esnafımız tarafından Pazar kuruyor. Panayır kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara da bu kültür mirasını gelecek kuşaklara bırakma hedefimiz var. Bizden sonra ki kuşakta inanıyorum ki bu geleneği yaşatacaklar. Anadolu’nun kaybolan kültürel mirası olan panayırlar gelecek kuşaklara da kalacak.” Şeklinde konuştu.   Bafra İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Özel Güvenlik ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı panayırda Çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme , sandalye kapma yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.Yerel sanatçılar ve en son ünlü sanatçı Hakkı Bulut sahneye çıkması ile panayır son buldu. Hakkı Bulut konserde "bu son mektup" şarkısını okumadan önce menajerine ‘Benim telefonumu aç, kameraya al bu şarkıyı canlı canlı ver. Bu şarkıyı özellikle biri istiyor benden. Ne olur bu şarkıyı okuduğun zaman bana video gönder diyor. Belki diyeceksiniz kimdir bu? Oda benim 62 senelik eşim saadet bulut” dedi. Haberin Fotografları için Tıklayın
Samsunun Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü. Panayırda sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Hakkı Bulut, 62 yıllık eşine canlı yayınla ‘Bu son mektup’ şarkısını dinletti.

Samsunun Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü. Panayırda sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Hakkı Bulut, 62 yıllık eşine canlı yayınla ‘Bu son mektup’ şarkısını dinletti. 

  Karadede Panayırı Gökçeağaç Mahallesi’nde 1700’lü yılların başından 1969 yılına kadar aralıksız her yıl düzenlenmiş, 1969 yılından sonra düzenlenemeyen 300 yıllık bir geleneği olan Karadede Panayırı 2011 yılında kurulan GÖKDER tarafından yeniden canlandırılıyor. Her yıl gelişerek büyüyen, tarihi, Osmanlı’ya kadar uzanan Karadede Panayırı’na katılım bu yıl had safhada oldu. Bafralılar, havanında güzel olmasıyla hafta sonunu Karadede Panayırı’nda geçirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı panayır alanında semaverler yandı, mangallar tüttü, çocuklar ve yetişkinler gönüllerince eğlendi. 7 adayın katıldığı panayır ağalığını 400 bin lira iş adamı Cem Kılıç kazandı.

  Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turgut Demir,” Samsun Bafra Gökçeağaç mahallemizde 300 yıllık geçmişi olan tarihi karadede panayırının bir yenisinde daha beraberiz. Coşkulu güzel güneşli bir havada katılım iyi, konserlerimiz, etkinliklerimiz, şenliklerimiz var. Çok keyifli bir gün geçiriyoruz. Alanımız dolu, vatandaşlarımız geliyor, semaverini yakıyor, piknik yapıyor.Esnafımız tarafından Pazar kuruyor. Panayır kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara da bu kültür mirasını gelecek kuşaklara bırakma hedefimiz var. Bizden sonra ki kuşakta inanıyorum ki bu geleneği yaşatacaklar. Anadolu’nun kaybolan kültürel mirası olan panayırlar gelecek kuşaklara da kalacak.” Şeklinde konuştu.

  Bafra İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Özel Güvenlik ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı panayırda Çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme , sandalye kapma yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.Yerel sanatçılar ve en son ünlü sanatçı Hakkı Bulut sahneye çıkması ile panayır son buldu. Hakkı Bulut konserde "bu son mektup" şarkısını okumadan önce menajerine ‘Benim telefonumu aç, kameraya al bu şarkıyı canlı canlı ver. Bu şarkıyı özellikle biri istiyor benden. Ne olur bu şarkıyı okuduğun zaman bana video gönder diyor. Belki diyeceksiniz kimdir bu? Oda benim 62 senelik eşim saadet bulut” dedi.

Haberin Fotografları için Tıklayın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.