Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Hayırsever İş İnsanı Akif Arslan, Fakülte Binası Süreci ve verilmeyen sözler

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.09.2024 - 00:05, Güncelleme: 09.09.2024 - 00:08
 

Hayırsever İş İnsanı Akif Arslan, Fakülte Binası Süreci ve verilmeyen sözler

Gazeteci Ümit Ceylan’ın hazırlayıp sunduğu AKS TV’de canlı yayınlanan programda, Ceylan’ın konuğu olan hayırsever iş insanı Akif Arslan, Fakülte binasının yapım süreci ve yaşadıklarını içten bir şekilde anlattı.
Gazeteci Ümit Ceylan’ın hazırlayıp sunduğu AKS TV’de canlı yayınlanan programda, Ceylan’ın konuğu olan hayırsever iş insanı Akif Arslan, Fakülte binasının yapım süreci ve yaşadıklarını içten bir şekilde anlattı. BEN SÖZÜMDE DURDUM ÜNİVERSİTE SÖZÜNDE DURMADI Arslan, konuşmasında hayır yapmanın zorluklarını vurguladı: “Bu memlekette hayır yapmak çok sıkıntılıymış, onu öğrendim. Biz görevimizi yaptık, binayı teslim ettik ama bu süreçte oldukça yıprandık. Kamuoyu da bazı süreçleri biliyor. 2018-2019 Eğitim öğretim yılına yetiştirmek için okulu bir sene içerisinde yapıp teslim etmem gerekiyordu; ben de 9 ayda tamamladım. Ancak üniversite taahhüdünü yerine getirmedi.” BAFRA’DA HAYIR İŞİ YAPMAK YORUCU Üniversite binasını tamamladıktan sonra, Bafra’da hayır işi yapmanın zorlukları nedeniyle yıprandığını belirten Arslan, bu sürecin sağlık sorunlarına da yol açtığını ifade etti: “Neticede şeker hastalığım var. Bafra’da hayır işi yapmak, hayra vesile olmak yorucu bir süreç. Çok yordu beni.” Arslan, fakülte binası için üniversite ile yapılan anlaşma kapsamında bir burs programı düzenlediklerini belirtti: “Biz okula yaptığımız fakülte binasına öğrenci gelsin diye bir burs programı düzenledik. Üniversite yönetimi de bu konuda ailemize jest olarak bir oda tahsis etti. O odada benim çocukluk fotoğraflarım ve aile büyüklerimizin fotoğrafları vardı. O dönemde dekan arkadaşımız ve kurucu dekanımız özverili bir şekilde çok naif bir oda hazırlamıştı. Hatta aileler teşekküre gelip hediyeler vermişti. Ama sonrasında hüsran yaşandı.” REKTÖR SAİT BİLGİÇ’İN OYUNLARI Arslan’ın anlatımına göre, okulun eczacılık fakültesi açılma sürecinde bazı sorunlar yaşandı: “Üniversite yönetimi işletme bölümlerini açamayınca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onay verilmedi. O dönemin valisi Osman Kaymak, ‘İşletme Fakültesini açamayınca, başka bir çözüm bulmamız lazım’ dedi. Rektör, binayı sağlık bilimleri fakültesine çevirmeyi önerdi. Hatta bir akşam yaptığımız organizasyonda, vali bey de katılım sağladı ve şöyle bir karar çıktı: Öğrenciyi getiremedik ama bir an önce Bafra’ya öğrenci getirmek için bir şeyler yapmamız gerekiyor dedi. Hayırsever Akif Arslan’ın yaşadığı bu süreç, Bafra’da hayırseverlik faaliyetlerinin zorluklarını ve yerel yönetimlerle üniversiteler arasındaki koordinasyon eksikliklerini gözler önüne seriyor. Akif Arslan’ın anlatımıyla ve Ümit Ceylan’ın moderatörlüğünde işletme fakültesi daha sonra sağlık bilimleri fakültesi ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Programın tamamını izlemek için tıklayın  
Gazeteci Ümit Ceylan’ın hazırlayıp sunduğu AKS TV’de canlı yayınlanan programda, Ceylan’ın konuğu olan hayırsever iş insanı Akif Arslan, Fakülte binasının yapım süreci ve yaşadıklarını içten bir şekilde anlattı.

Gazeteci Ümit Ceylan’ın hazırlayıp sunduğu AKS TV’de canlı yayınlanan programda, Ceylan’ın konuğu olan hayırsever iş insanı Akif Arslan, Fakülte binasının yapım süreci ve yaşadıklarını içten bir şekilde anlattı.

BEN SÖZÜMDE DURDUM ÜNİVERSİTE SÖZÜNDE DURMADI

Arslan, konuşmasında hayır yapmanın zorluklarını vurguladı: “Bu memlekette hayır yapmak çok sıkıntılıymış, onu öğrendim. Biz görevimizi yaptık, binayı teslim ettik ama bu süreçte oldukça yıprandık. Kamuoyu da bazı süreçleri biliyor. 2018-2019 Eğitim öğretim yılına yetiştirmek için okulu bir sene içerisinde yapıp teslim etmem gerekiyordu; ben de 9 ayda tamamladım. Ancak üniversite taahhüdünü yerine getirmedi.”

BAFRA’DA HAYIR İŞİ YAPMAK YORUCU

Üniversite binasını tamamladıktan sonra, Bafra’da hayır işi yapmanın zorlukları nedeniyle yıprandığını belirten Arslan, bu sürecin sağlık sorunlarına da yol açtığını ifade etti: “Neticede şeker hastalığım var. Bafra’da hayır işi yapmak, hayra vesile olmak yorucu bir süreç. Çok yordu beni.”

Arslan, fakülte binası için üniversite ile yapılan anlaşma kapsamında bir burs programı düzenlediklerini belirtti: “Biz okula yaptığımız fakülte binasına öğrenci gelsin diye bir burs programı düzenledik. Üniversite yönetimi de bu konuda ailemize jest olarak bir oda tahsis etti. O odada benim çocukluk fotoğraflarım ve aile büyüklerimizin fotoğrafları vardı. O dönemde dekan arkadaşımız ve kurucu dekanımız özverili bir şekilde çok naif bir oda hazırlamıştı. Hatta aileler teşekküre gelip hediyeler vermişti. Ama sonrasında hüsran yaşandı.”

REKTÖR SAİT BİLGİÇ’İN OYUNLARI

Arslan’ın anlatımına göre, okulun eczacılık fakültesi açılma sürecinde bazı sorunlar yaşandı: “Üniversite yönetimi işletme bölümlerini açamayınca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onay verilmedi. O dönemin valisi Osman Kaymak, ‘İşletme Fakültesini açamayınca, başka bir çözüm bulmamız lazım’ dedi. Rektör, binayı sağlık bilimleri fakültesine çevirmeyi önerdi. Hatta bir akşam yaptığımız organizasyonda, vali bey de katılım sağladı ve şöyle bir karar çıktı: Öğrenciyi getiremedik ama bir an önce Bafra’ya öğrenci getirmek için bir şeyler yapmamız gerekiyor dedi.

Hayırsever Akif Arslan’ın yaşadığı bu süreç, Bafra’da hayırseverlik faaliyetlerinin zorluklarını ve yerel yönetimlerle üniversiteler arasındaki koordinasyon eksikliklerini gözler önüne seriyor.

Akif Arslan’ın anlatımıyla ve Ümit Ceylan’ın moderatörlüğünde işletme fakültesi daha sonra sağlık bilimleri fakültesi ve yaşadıkları zorlukları anlattı.

Programın tamamını izlemek için tıklayın

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.