Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Kanserin "en yaygın" belirtisi! Geceleri bu hisle uyanıyorsanız dikkat!

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2023 - 11:27, Güncelleme: 13.06.2023 - 11:27
 

Kanserin "en yaygın" belirtisi! Geceleri bu hisle uyanıyorsanız dikkat!

Kanser, tüm insanlığın en korkulan rahatsızlıklarının başında geliyor. Fakat erken teşhis edilen kanserler, korkulu rüya olmaktan çıkıp tedavisi mümkün bir rahatsızlığa dönüşebiliyor. Bunun için ise; bazı değişimleri dikkatli izlemekte fayda var. Özellikle uyku sırasında ortaya çıkan bir ağrıya dikkat çeken bir doktor, kanseri erken teşhis etmenin en önemli belirtilerden biri olabileceğini dile getirdi
Kanser, tüm insanlığın en korkulan rahatsızlıklarının başında geliyor. Fakat erken teşhis edilen kanserler, korkulu rüya olmaktan çıkıp tedavisi mümkün bir rahatsızlığa dönüşebiliyor. Bunun için ise; bazı değişimleri dikkatli izlemekte fayda var. Özellikle uyku sırasında ortaya çıkan bir ağrıya dikkat çeken bir doktor, kanseri erken teşhis etmenin en önemli belirtilerden biri olabileceğini dile getirdi. Kanserin tam olarak nasıl ilerlediğine dair herkes için geçerli net bir sonuç bulunmuyor. Her bedenin kendine özgü olduğu düşünülürse, kanser de buna bağlı olarak ilerleme veya değişim gösterebiliyor. Kanserin ilk aşamalarında belirtiler her zaman belirgin olmasa da, nasıl bir belirti izleyeceğinizi bilmek, durumu daha erken fark etmenizi sağlayabilir. Kanser, genellikle geceleri uyku durumunuzu kötüleştiren ağrılar ortaya çıkarabiliyor. Dr. Deborah Lee; herhangi bir tip kanser ağrısının geceleri sıklıkla ortaya çıktığına dair vurgu yaptı. İngiltere'nin Kanser Araştırmaları Merkezi'nin bildirdiğine göre; her 100 kanser hastasından yaklaşık 38'i, orta ila şiddetli düzeyde ağrı yaşadığını belirtti. Dr. Lee, kanser dışında ağrıların ortaya çıkmasının arkasında "birçok sebep" olduğunu karşı da dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Bazı ağrılar ise; kanserin neden olduğu bir süreçte ortaya çıkabileceği için her durumda dikkat edilmesi gerektiğine dile getirdi. Lee, ağrının kansere bağlı olabileceğinin en önemli işaretlerinden birinin, geceleri kötüleşen ağrının yanı sıra herhangi bir sebebi olmadan ortaya çıkan ağrılar olduğunu belirtti. Bu ağrıların yanı sıra; iştahsızlık, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı ve kusma gibi başka belirtilerin de ortaya çıkabileceğini dile getirdi. Ağrınızın arkasında yaralanma gibi bariz bir neden varsa, hemen sonuçlara varmamak önemlidir.  Ancak Lee'ye göre kanser ağrısının geceleri daha kötü olmasının birkaç nedeni var; Örneğin, kanser geceleri daha hızlı büyür ve birçok hastayı zayıflatıcı semptomla baş başa bırakır. Dr Lee, "Yattığınızda, bu, tümörün ve çevre dokuların ağırlık dağılımını değiştirerek potansiyel olarak ağrıya neden olur" açıklamasında bulundu. Bu nedenle, doktor, vücudunuzun herhangi bir yerinde açıklanamayan ve üç hafta veya daha uzun süredir devam eden olağandışı bir ağrınız varsa mutlaka doktora görünmenizi tavsiye etti. Lee, oldukça basit bir açıklaması da olabileceği gibi, bu ağrıların her şart altında mutlaka değerlendirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Kanser, tüm insanlığın en korkulan rahatsızlıklarının başında geliyor. Fakat erken teşhis edilen kanserler, korkulu rüya olmaktan çıkıp tedavisi mümkün bir rahatsızlığa dönüşebiliyor. Bunun için ise; bazı değişimleri dikkatli izlemekte fayda var. Özellikle uyku sırasında ortaya çıkan bir ağrıya dikkat çeken bir doktor, kanseri erken teşhis etmenin en önemli belirtilerden biri olabileceğini dile getirdi

Kanser, tüm insanlığın en korkulan rahatsızlıklarının başında geliyor. Fakat erken teşhis edilen kanserler, korkulu rüya olmaktan çıkıp tedavisi mümkün bir rahatsızlığa dönüşebiliyor. Bunun için ise; bazı değişimleri dikkatli izlemekte fayda var. Özellikle uyku sırasında ortaya çıkan bir ağrıya dikkat çeken bir doktor, kanseri erken teşhis etmenin en önemli belirtilerden biri olabileceğini dile getirdi.

Kanserin tam olarak nasıl ilerlediğine dair herkes için geçerli net bir sonuç bulunmuyor. Her bedenin kendine özgü olduğu düşünülürse, kanser de buna bağlı olarak ilerleme veya değişim gösterebiliyor. Kanserin ilk aşamalarında belirtiler her zaman belirgin olmasa da, nasıl bir belirti izleyeceğinizi bilmek, durumu daha erken fark etmenizi sağlayabilir.

Kanser, genellikle geceleri uyku durumunuzu kötüleştiren ağrılar ortaya çıkarabiliyor. Dr. Deborah Lee; herhangi bir tip kanser ağrısının geceleri sıklıkla ortaya çıktığına dair vurgu yaptı.

İngiltere'nin Kanser Araştırmaları Merkezi'nin bildirdiğine göre; her 100 kanser hastasından yaklaşık 38'i, orta ila şiddetli düzeyde ağrı yaşadığını belirtti. Dr. Lee, kanser dışında ağrıların ortaya çıkmasının arkasında "birçok sebep" olduğunu karşı da dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Bazı ağrılar ise; kanserin neden olduğu bir süreçte ortaya çıkabileceği için her durumda dikkat edilmesi gerektiğine dile getirdi. Lee, ağrının kansere bağlı olabileceğinin en önemli işaretlerinden birinin, geceleri kötüleşen ağrının yanı sıra herhangi bir sebebi olmadan ortaya çıkan ağrılar olduğunu belirtti. Bu ağrıların yanı sıra; iştahsızlık, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı ve kusma gibi başka belirtilerin de ortaya çıkabileceğini dile getirdi. Ağrınızın arkasında yaralanma gibi bariz bir neden varsa, hemen sonuçlara varmamak önemlidir. 

Ancak Lee'ye göre kanser ağrısının geceleri daha kötü olmasının birkaç nedeni var;

Örneğin, kanser geceleri daha hızlı büyür ve birçok hastayı zayıflatıcı semptomla baş başa bırakır.

Dr Lee, "Yattığınızda, bu, tümörün ve çevre dokuların ağırlık dağılımını değiştirerek potansiyel olarak ağrıya neden olur" açıklamasında bulundu.

Bu nedenle, doktor, vücudunuzun herhangi bir yerinde açıklanamayan ve üç hafta veya daha uzun süredir devam eden olağandışı bir ağrınız varsa mutlaka doktora görünmenizi tavsiye etti.

Lee, oldukça basit bir açıklaması da olabileceği gibi, bu ağrıların her şart altında mutlaka değerlendirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.