Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Karadede Panayırı Gün Sayıyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.08.2024 - 00:23, Güncelleme: 24.08.2024 - 00:30
 

Karadede Panayırı Gün Sayıyor

Samsun’un Bafra İlçesi Gökçeağaç Köyünde 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan tarihi Karadede Panayırına günler kaldı.
Panayır süresince konserler, yarışmalar, sihirbaz gösterileri gibi etkinlikler halka ücretsiz sunulacak. Kamp yapmak isteyenlere ücretsiz çadır alanı da sağlanan panayırda vatandaşlar yemek ihtiyaçlarını ise açılan kır lokantalarından giderebilecekler. . Panayırı düzenleyen GÖKDER Derneği başkanı Turgut Demir yaptığı açıklamada, "Karadede Panayırı 24 Ağustos Cumartesi günü esnaflarımızın stantlarını kurmaları ile açılacak. Dileyen misafirlerimiz akşam alanda çadır kurup konaklayabilecek. Aynı akşam ‘O Adamlar’ grubunun bir de konseri olacak. 25 Ağustos Pazar günü ise çocukları ile gelen ailelerimiz için sihirbaz gösterileri, çocuk eğlence alanları olacak. Hatice Nur konseri ve ünlü sanatçı Hakkı Bulut’un ücretsiz halk konserleri ile de vatandaşlarımız gönlünce eğlenceye doyacak. Piknik alanları, alışveriş pazarı ve kır lokantalarımızla da halkımızın doya doya güzel zaman geçirmesini istiyoruz. Bunun için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm vatandaşlarımızı Karadede Panayırında görmek istiyoruz” dedi. Her yıl binlerce kişinin katıldığı, 300 yıllık geçmişi ve ülkemizde dokusu bozulmayan üç panayırdan biri olarak somut olmayan kültürel miras adayı da olan Karadede Panayırı aynı zamanda Türkiye’nin imece ile kurulan tek Panayırı olma ünvanına da sahip.   
Samsun’un Bafra İlçesi Gökçeağaç Köyünde 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan tarihi Karadede Panayırına günler kaldı.

Panayır süresince konserler, yarışmalar, sihirbaz gösterileri gibi etkinlikler halka ücretsiz sunulacak. Kamp yapmak isteyenlere ücretsiz çadır alanı da sağlanan panayırda vatandaşlar yemek ihtiyaçlarını ise açılan kır lokantalarından giderebilecekler.

. Panayırı düzenleyen GÖKDER Derneği başkanı Turgut Demir yaptığı açıklamada, "Karadede Panayırı 24 Ağustos Cumartesi günü esnaflarımızın stantlarını kurmaları ile açılacak. Dileyen misafirlerimiz akşam alanda çadır kurup konaklayabilecek. Aynı akşam ‘O Adamlar’ grubunun bir de konseri olacak. 25 Ağustos Pazar günü ise çocukları ile gelen ailelerimiz için sihirbaz gösterileri, çocuk eğlence alanları olacak. Hatice Nur konseri ve ünlü sanatçı Hakkı Bulut’un ücretsiz halk konserleri ile de vatandaşlarımız gönlünce eğlenceye doyacak. Piknik alanları, alışveriş pazarı ve kır lokantalarımızla da halkımızın doya doya güzel zaman geçirmesini istiyoruz. Bunun için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm vatandaşlarımızı Karadede Panayırında görmek istiyoruz” dedi. Her yıl binlerce kişinin katıldığı, 300 yıllık geçmişi ve ülkemizde dokusu bozulmayan üç panayırdan biri olarak somut olmayan kültürel miras adayı da olan Karadede Panayırı aynı zamanda Türkiye’nin imece ile kurulan tek Panayırı olma ünvanına da sahip. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.