Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar/TL’de yeni rekor

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.06.2023 - 16:35, Güncelleme: 22.06.2023 - 16:35
 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar/TL’de yeni rekor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklamasının ardından döviz piyasalarında hareketlilik arttı.
TCMB, 27 ay aradan sonra politika faizini %6,5 oranında artırarak %15’e çıkardı. Piyasada genel beklenti faizin %20 - %25 bandında olması yönündeyken açıklanan oranın bir nevi beklentilerin altında kaldığı görüldü. Faiz kararın açıklanmasının ardından dolar, 24 TL bandına adım atarken yeni rekor seviyesini an itibarıyla 24,35 TL olarak belirledi ve Dolar/TL’de yukarı yönlü volatil hareket devam ediyor. Euro/TL ise yukarı yönlü ivmede 26,65 seviyesine kadar yükseldi. Gram Altın, faiz kararı sonrası ilk hamlede 1.500 TL’ye kadar yükseldikten sonra 1.490 TL seviyelerinde hareket etmeye başladı.   
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklamasının ardından döviz piyasalarında hareketlilik arttı.

TCMB, 27 ay aradan sonra politika faizini %6,5 oranında artırarak %15’e çıkardı. Piyasada genel beklenti faizin %20 - %25 bandında olması yönündeyken açıklanan oranın bir nevi beklentilerin altında kaldığı görüldü.

Faiz kararın açıklanmasının ardından dolar, 24 TL bandına adım atarken yeni rekor seviyesini an itibarıyla 24,35 TL olarak belirledi ve Dolar/TL’de yukarı yönlü volatil hareket devam ediyor. Euro/TL ise yukarı yönlü ivmede 26,65 seviyesine kadar yükseldi. Gram Altın, faiz kararı sonrası ilk hamlede 1.500 TL’ye kadar yükseldikten sonra 1.490 TL seviyelerinde hareket etmeye başladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.