Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Alaçam Güreşlerinde Orhan Okullu Başpehlivan Oldu

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.06.2024 - 12:15, Güncelleme: 20.06.2024 - 12:23
 

Alaçam Güreşlerinde Orhan Okullu Başpehlivan Oldu

Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlık unvanını Orhan Okullu kazandı.
Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlık unvanını Orhan Okullu kazandı. Okullu'nun madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin takdim etti. Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen festival ve güreşlere, büyüklü küçüklü 500'e yakın güreşçi katıldı. Etkinlik, Alaçam Geyikkoşan güreş alanında gerçekleştirildi. Yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarda kadınlar hünerlerini gösterirken, Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü, Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel sektörden firmalar da kendi ürünlerini tanıttı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, “Yöresel ürünler tarım festivali ve yağlı pehlivan güreşleri bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Bizim asıl amacımız tarımla ilgili. Ancak bunu sadece tarım festivali olarak yapsak rağbet görmüyor. Bu yüzden yağlı güreşi de ekleyerek gelen izleyicilere yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu yıl 40’a yakın Başpehlivanımız çim sahalarda kol bağlayacak.” dedi. Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve Alaçam Sevdalısı Genel Müdür Osman Tural da birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar. Konuşmaların ardından Keşkek Kazanı dualarla açılarak güreş alanında bulunan protokol ve güreş severlere dağıtıldı. Başpehlivanlık güreşine katılacak güreşçiler, kuralarını çektikten sonra toplu anı fotoğrafları çekildi. Türk Bayrağı, çalınan marşlar eşliğinde güreş alanında dolaştırıldı. Geleneksel ağalık yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya 15 iş adamı katıldı ve ağalığı 6 milyon 555 bin TL ile mevcut ağa Turgut Şahin kazandı. Şahin, ağalık koçunu Emniyet Güçlerine bağışladı. Finalde Orhan Okullu ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Orhan Okullu başpehlivan oldu. Okullu’nun madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin takdim ederken, başpehlivanlık kupasını da kendisine sundu. İkinci olan Fatih Atlı’ya madalyasını Güreş Ağası Turgut Şahin takarken, üçüncü ve dördüncü olan güreşçilere ise Geyikkoşan Güreş Ağası İbrahim Deniz madalyalarını verdi. Etkinliğe Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, İş İnsanı Sedat Şahin, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş, federasyon başkanları ve yöneticileri, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Alaçam Ziraat Odası Onursal Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Sevinç, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı. HABERİN FOTOĞAFLARI İÇİN TIKLAYIN  
Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlık unvanını Orhan Okullu kazandı.

Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlık unvanını Orhan Okullu kazandı. Okullu'nun madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin takdim etti.

Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen festival ve güreşlere, büyüklü küçüklü 500'e yakın güreşçi katıldı. Etkinlik, Alaçam Geyikkoşan güreş alanında gerçekleştirildi. Yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarda kadınlar hünerlerini gösterirken, Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü, Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel sektörden firmalar da kendi ürünlerini tanıttı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, “Yöresel ürünler tarım festivali ve yağlı pehlivan güreşleri bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Bizim asıl amacımız tarımla ilgili. Ancak bunu sadece tarım festivali olarak yapsak rağbet görmüyor. Bu yüzden yağlı güreşi de ekleyerek gelen izleyicilere yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu yıl 40’a yakın Başpehlivanımız çim sahalarda kol bağlayacak.” dedi.

Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve Alaçam Sevdalısı Genel Müdür Osman Tural da birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar. Konuşmaların ardından Keşkek Kazanı dualarla açılarak güreş alanında bulunan protokol ve güreş severlere dağıtıldı. Başpehlivanlık güreşine katılacak güreşçiler, kuralarını çektikten sonra toplu anı fotoğrafları çekildi. Türk Bayrağı, çalınan marşlar eşliğinde güreş alanında dolaştırıldı.

Geleneksel ağalık yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya 15 iş adamı katıldı ve ağalığı 6 milyon 555 bin TL ile mevcut ağa Turgut Şahin kazandı. Şahin, ağalık koçunu Emniyet Güçlerine bağışladı.

Finalde Orhan Okullu ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Orhan Okullu başpehlivan oldu. Okullu’nun madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin takdim ederken, başpehlivanlık kupasını da kendisine sundu. İkinci olan Fatih Atlı’ya madalyasını Güreş Ağası Turgut Şahin takarken, üçüncü ve dördüncü olan güreşçilere ise Geyikkoşan Güreş Ağası İbrahim Deniz madalyalarını verdi.

Etkinliğe Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, İş İnsanı Sedat Şahin, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş, federasyon başkanları ve yöneticileri, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Alaçam Ziraat Odası Onursal Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Sevinç, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

HABERİN FOTOĞAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.