Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bafra Sempozyumu basın lansmanı yapıldı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.10.2022 - 00:29, Güncelleme: 22.10.2022 - 00:29
 

Bafra Sempozyumu basın lansmanı yapıldı

3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ‘’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumu başlıklı basın lansman toplantısı Bafra Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşti.
3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ‘’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumu başlıklı basın lansman toplantısı Bafra Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse, ve basın mensupları katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını Bara Belediye Başkanı ve sempozyum Onur Kurulu üyesi Hamit Kılıç yaptı, Kılıç konuşmasında, ‘’Geleceği ışık tutacağına inandığımız ‘’ ’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumun bugün sizlerle birlikte tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Heyecanımız her geçen gün artıyor ve inanıyorum ki bu sempozyum geleceğimize de ışık tutacak. 3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek sempozyumdan sonra burada elde edilen verilerle yola çıkılarak bir kitap oluşturulacak. YÜZE YAKIN AKADEMİSYEN BURADA OLACAK Yüze yakın akademisenin de Bafra’ya geleceğini söyleyen Kılıç, ‘’Prof. Dr. Osman Köse hocamızın koordinatörlüğünde 100'den fazla akademisyenin de konuşmacı olarak geleceği sempozyumunda Milattan önce başlayıp bugüne kadar tarihimize ışık tutacağız” dedi. Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse ise, Daha önce de bu gibi çalışmalar yapıldığını ve Türkiye’de ki diğer üniversitelere değerler yüklediklerini söyledi. Diğer yaptığımız eserler gibi Bafra’ya da böyle bir eser yapmak istedik. Çünkü Bafra çok eski bir tarihe dayanıyor. Daha ilk çağlardan buyana Bafra’da hayat olduğunu da aktaran Köse, Kızılırmak geçmişte buraya ticari anlamda çok şeyler kattı. 20 yıldır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde de bu gibi çalışmalar yapıldığını da söyleyen Köse bu sempozyum Bafra’ya ışık tutacaktır” dedi. Toplantı yapılan ikramların ardından son buldu.                                                                                                                      
3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ‘’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumu başlıklı basın lansman toplantısı Bafra Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşti.

3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ‘’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumu başlıklı basın lansman toplantısı Bafra Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse, ve basın mensupları katıldı.

Bafra Sempozyumu basın lansmanı yapıldı

Basın toplantısının açılış konuşmasını Bara Belediye Başkanı ve sempozyum Onur Kurulu üyesi Hamit Kılıç yaptı, Kılıç konuşmasında, ‘’Geleceği ışık tutacağına inandığımız ‘’ ’Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra’’ sempozyumun bugün sizlerle birlikte tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Heyecanımız her geçen gün artıyor ve inanıyorum ki bu sempozyum geleceğimize de ışık tutacak. 3-6 Kasım tarihinde gerçekleşecek sempozyumdan sonra burada elde edilen verilerle yola çıkılarak bir kitap oluşturulacak.

YÜZE YAKIN AKADEMİSYEN BURADA OLACAK

Yüze yakın akademisenin de Bafra’ya geleceğini söyleyen Kılıç, ‘’Prof. Dr. Osman Köse hocamızın koordinatörlüğünde 100'den fazla akademisyenin de konuşmacı olarak geleceği sempozyumunda Milattan önce başlayıp bugüne kadar tarihimize ışık tutacağız” dedi.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse ise, Daha önce de bu gibi çalışmalar yapıldığını ve Türkiye’de ki diğer üniversitelere değerler yüklediklerini söyledi. Diğer yaptığımız eserler gibi Bafra’ya da böyle bir eser yapmak istedik. Çünkü Bafra çok eski bir tarihe dayanıyor.

Daha ilk çağlardan buyana Bafra’da hayat olduğunu da aktaran Köse, Kızılırmak geçmişte buraya ticari anlamda çok şeyler kattı. 20 yıldır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde de bu gibi çalışmalar yapıldığını da söyleyen Köse bu sempozyum Bafra’ya ışık tutacaktır” dedi.

Toplantı yapılan ikramların ardından son buldu.

 

 

 

                                                                                                               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.