Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Olaylı haberden sonra ADD’den açıklama

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.04.2023 - 10:53, Güncelleme: 07.04.2023 - 11:53
 

Olaylı haberden sonra ADD’den açıklama

“Hasan Çakın Halk Kütüphanesinden Atatürk’e Büyük Saygısızlık” adlı haberden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Bafra Şubesi Yönetim Kurulu adı geçen kütüphaneyi ziyaret etti.
“Hasan Çakın Halk Kütüphanesinden Atatürk’e Büyük Saygısızlık” adlı haberden sonra  Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD)Bafra Şubesi Yönetim Kurulu  adı geçen kütüphaneyi ziyaret etti. Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimi yaptığı açıklamada şunlara yer verdi.  Yetkililerin açıklamasına göre habere konu olan büstün yüzünü kapatacak şekilde konulan kitap şeklindeki nesne, ziyarete gelen okul ve öğrencilerin elinde tutularak fotoğraf verilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Kütüphane görevlileri tarafından - bu nesnenin zarar gördüğü tespit edildiğinden yükseğe (Atatürk’ün büstünün önüne) koyulduğu ve çekim esnasında öğrencilerin eline verildiği - şeklinde açıklama yapılmıştır. Habere konu olan fotoğraf karelerinde ise nesnenin oradan alınmasının “unutulmuş” olduğu belirtilmiştir. Diğer fotoğraflar incelendiğinde kitap şeklindeki nesnenin öğrencilerin elinde olarak çekilmiş fotoğrafların olduğu tarafımızdan tespit edilmiştir. Görevlilerin “anlık bir unutulma durumu” şeklinde yaptıkları açıklamaya dair Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesi olarak yapılan tespitler sonucunda;Yetkililerin, görevlilerin ve  fotoğraf karesinde bulunan öğretmenlerin kastının bulunmadığı fakat aynı kişilerin özensiz ve ihmalkar davrandıkları kanaatine varılmıştır. Konunun muhatabı olan kurumdan kamuoyuna açıklama yapması talep edilmiş, tarafımıza açıklama ile ilgili dönüş yapılmamıştır. Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği olarak konunun takipçisi olarak gerekli temas ve görüşmelerin yapıldığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.
“Hasan Çakın Halk Kütüphanesinden Atatürk’e Büyük Saygısızlık” adlı haberden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Bafra Şubesi Yönetim Kurulu adı geçen kütüphaneyi ziyaret etti.

“Hasan Çakın Halk Kütüphanesinden Atatürk’e Büyük Saygısızlık” adlı haberden sonra  Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD)Bafra Şubesi Yönetim Kurulu  adı geçen kütüphaneyi ziyaret etti.

Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimi yaptığı açıklamada şunlara yer verdi.  Yetkililerin açıklamasına göre habere konu olan büstün yüzünü kapatacak şekilde konulan kitap şeklindeki nesne, ziyarete gelen okul ve öğrencilerin elinde tutularak fotoğraf verilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Kütüphane görevlileri tarafından - bu nesnenin zarar gördüğü tespit edildiğinden yükseğe (Atatürk’ün büstünün önüne) koyulduğu ve çekim esnasında öğrencilerin eline verildiği - şeklinde açıklama yapılmıştır. Habere konu olan fotoğraf karelerinde ise nesnenin oradan alınmasının “unutulmuş” olduğu belirtilmiştir. Diğer fotoğraflar incelendiğinde kitap şeklindeki nesnenin öğrencilerin elinde olarak çekilmiş fotoğrafların olduğu tarafımızdan tespit edilmiştir. Görevlilerin “anlık bir unutulma durumu” şeklinde yaptıkları açıklamaya dair Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesi olarak yapılan tespitler sonucunda;Yetkililerin, görevlilerin ve  fotoğraf karesinde bulunan öğretmenlerin kastının bulunmadığı fakat aynı kişilerin özensiz ve ihmalkar davrandıkları kanaatine varılmıştır. Konunun muhatabı olan kurumdan kamuoyuna açıklama yapması talep edilmiş, tarafımıza açıklama ile ilgili dönüş yapılmamıştır. Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği olarak konunun takipçisi olarak gerekli temas ve görüşmelerin yapıldığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.