Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Alaçam’da ki ev yangınında flaş gelişme

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.03.2023 - 13:10, Güncelleme: 24.03.2023 - 09:34
 

Alaçam’da ki ev yangınında flaş gelişme

Samsun’un Alaçam ilçesinde 10 Şubat’ta meydana gelen yangında, yangının nedeni ortaya çıktı.
Alaçam’ın Alpaslan Mahallesi, Bafra Caddesi Adalet Apartmanın 4. katında çıkan yangının raporları ortaya çıktı. Samsun Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından çıkan raporda, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını müteakip yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, birbirinden bağımsız iki odada yanma gerçekleşmesi sebebiyle yangının, kişi veya kişilerce başlatılmış olabileceği kanaatine varılmıştır.  APARTMAN YÖNETİMİNİN İDDİASI Edinilen bilgiye göre Apartman yöneticisi Mete Avcı, Çıkan yangında Alaçam İtfaiye grup Amirliğinin olay yerine, merdivensiz ve yangın hortumunun yetersiz gelişi sebebi ile yangının geç söndürüldüğünü iddia etti.  Avcı, İddiasında, Alaçam grup amirliği Bafra İtfaiye Şube müdürlüğünde yeterli ekipmanın olmaması yüzünden destek istemek zorunda kaldı. Bafra İtfaiyesinden gelen ekiplerdede  yeterli merdivenin olmaması , Alaçam ve  Bafra itfaiyelerinin  hortumlarının yetersiz uzunlukta  oluşu daha sonra hortumları birleştirerek ek yapmak  zorunda kalmaları yüzünde yangına müdahale konusunda aksamaların meydana gelmesine sebep oldu. YANGIN APARTMANI TEHDİT ETTİ Yönetici Mete Avcı, zamana karşı olan bu acil durumda itfaiye ekiplerinin yeterli deneyimi ve ekipmanı olmaması yüzünden  yangın direk bütün apartmanı tehdit etmeye başladığını açıklayarak, bulunduğumuz apartman 12 daireden oluşmaktadır. Binanın iskan 2020 yılında alındığından  binada bir çok değişiklik meydana gelmiştir. Binayı yapan müteahhit  tarafından afetlere ve yangınlara karşı hiçbir önlem almamıştır. Apartman yöneticisi olduğum için yangın tüpünü kendim temin ederek bina sakinlerine bildirdim’ dedi.  MÜTEAHİT EKSİK İŞ YAPTI Avcı, Yapı Kullanım İzninde, Yangın tesisatının olduğu, fakat bina yapıldıktan sonra tesisatın olmadığı Yapı Denetimi sorumlularının ise bu duruma izin verildiği görüldü.  Çıkan yangında ruhsatta görüldüğü gibi yangın söndürme tesisatı olsaydı belkide yangın büyümeden söndürülecekti’ dedi.  MUSTAFA DEMİR’DEN GEREKLİ EKİPMAN DESTEĞİ İSTİYORUZ Yönetici, Alaçam’da can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından isteğimiz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’den burada ki itfaiye amirliğine gerekli ekipmanların sağlanması ve güvenliğin alınmasıdır’ dedi.  
Samsun’un Alaçam ilçesinde 10 Şubat’ta meydana gelen yangında, yangının nedeni ortaya çıktı.

Alaçam’ın Alpaslan Mahallesi, Bafra Caddesi Adalet Apartmanın 4. katında çıkan yangının raporları ortaya çıktı. Samsun Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından çıkan raporda, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını müteakip yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, birbirinden bağımsız iki odada yanma gerçekleşmesi sebebiyle yangının, kişi veya kişilerce başlatılmış olabileceği kanaatine varılmıştır. 

APARTMAN YÖNETİMİNİN İDDİASI

Edinilen bilgiye göre Apartman yöneticisi Mete Avcı, Çıkan yangında Alaçam İtfaiye grup Amirliğinin olay yerine, merdivensiz ve yangın hortumunun yetersiz gelişi sebebi ile yangının geç söndürüldüğünü iddia etti.  Avcı, İddiasında, Alaçam grup amirliği Bafra İtfaiye Şube müdürlüğünde yeterli ekipmanın olmaması yüzünden destek istemek zorunda kaldı.
Bafra İtfaiyesinden gelen ekiplerdede  yeterli merdivenin olmaması , Alaçam ve  Bafra itfaiyelerinin  hortumlarının yetersiz uzunlukta  oluşu daha sonra hortumları birleştirerek ek yapmak  zorunda kalmaları yüzünde yangına müdahale konusunda aksamaların meydana gelmesine sebep oldu.

YANGIN APARTMANI TEHDİT ETTİ

Yönetici Mete Avcı, zamana karşı olan bu acil durumda itfaiye ekiplerinin yeterli deneyimi ve ekipmanı olmaması yüzünden  yangın direk bütün apartmanı tehdit etmeye başladığını açıklayarak, bulunduğumuz apartman 12 daireden oluşmaktadır. Binanın iskan 2020 yılında alındığından  binada bir çok değişiklik meydana gelmiştir. Binayı yapan müteahhit  tarafından afetlere ve yangınlara karşı hiçbir önlem almamıştır. Apartman yöneticisi olduğum için yangın tüpünü kendim temin ederek bina sakinlerine bildirdim’ dedi. 

MÜTEAHİT EKSİK İŞ YAPTI

Avcı, Yapı Kullanım İzninde, Yangın tesisatının olduğu, fakat bina yapıldıktan sonra tesisatın olmadığı Yapı Denetimi sorumlularının ise bu duruma izin verildiği görüldü.  Çıkan yangında ruhsatta görüldüğü gibi yangın söndürme tesisatı olsaydı belkide yangın büyümeden söndürülecekti’ dedi. 

MUSTAFA DEMİR’DEN GEREKLİ EKİPMAN DESTEĞİ İSTİYORUZ

Yönetici, Alaçam’da can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından isteğimiz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’den burada ki itfaiye amirliğine gerekli ekipmanların sağlanması ve güvenliğin alınmasıdır’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.