Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

60 Yıllık Lezzet ‘’Tahin Helvası’’

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.03.2023 - 10:28, Güncelleme: 16.03.2023 - 10:28
 

60 Yıllık Lezzet ‘’Tahin Helvası’’

Samsun'un Bafra ilçesinde 60 yıllık lezzet tahin helvası, şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel tarifiyle müşterilerini mest ediyor.
  Samsun'un Bafra ilçesinde 60 yıllık lezzet tahin helvası, şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel tarifiyle müşterilerini mest ediyor. Helva ustası Necmettin İmdat,  işletmeci Fatih Çıplak’ın, 1953 yılında dedelerinin kurduğu fabrikayı çalıştırdığını ve eski usül ne ise o şekilde helva üretmeye devam ettiklerini söyledi.  Helva ustası Necmettin İmdat, ‘’Bafra’nın vazgeçemediği lezzet olan tahin helvasını ustalarından  öğrendikleri tarifle eski lezzeti yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Tamamen doğal ürünlerle yapıldığı söyleyen İmdat ; şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel bir lezzetimizdir. Şimdi ki seri üretimlerinden farkımız kesinlikle katkı maddesinin olmamasıdır.  Helvamızı doğal olarak yaptığımız için diğer helvalardan farkı, daha tez yağlanması ve iplik gibi ayrılmasıdır. seri üretimlerde ki helvalar, daha çok kremin katı hali gibidir ama bu bizde daha çok pişmaniye şeklinde gibidir.  BAFRA BU TADI SEVİYOR Bafra’da bir çok helva satan işletmelerimiz var, ana bizi onlardan ayıran büyük etken doğal oluşudur ki yaptığımız helvalar bundan dolayı 1 hafta geçmeden bitmektedir. seri üretime hiç bir zaman geçmeyi düşünmüyoruz. Cılıboğlu Şekerleme olarak, eski usüllerle helva yapmayı seviyoruz ve değer veriyoruz. Günümüzde herseyin fabrikasyon olmasından dolayı biz  eski usullerle üretime devam ediyoruz’ dedi. HAFTADA 500 KİLO HELVA SATIYORUZ Hafta’da 500 kilo helva sattıklarının da altını çizen İmdat, Tayin helvasının yanı sıra Bafra’ya has olan kütküt helvasını da ürettiklerini aslında tayin helvasından daha çok sattıklarını söyledi. Bafra’ya özel bir lezzet olan küsküt helvası özellikle, pikniklerde,  Alaçam'da Hıdırellez şenliklerinde ve Bengü güreşlerinde piknik yapılırken piknik yapmaya gelen vatandaşlar tarafından tüketildiğini’’ aktardı.  
Samsun'un Bafra ilçesinde 60 yıllık lezzet tahin helvası, şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel tarifiyle müşterilerini mest ediyor.

 

Samsun'un Bafra ilçesinde 60 yıllık lezzet tahin helvası, şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel tarifiyle müşterilerini mest ediyor.

Helva ustası Necmettin İmdat,  işletmeci Fatih Çıplak’ın, 1953 yılında dedelerinin kurduğu fabrikayı çalıştırdığını ve eski usül ne ise o şekilde helva üretmeye devam ettiklerini söyledi. 

Helva ustası Necmettin İmdat, ‘’Bafra’nın vazgeçemediği lezzet olan tahin helvasını ustalarından  öğrendikleri tarifle eski lezzeti yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Tamamen doğal ürünlerle yapıldığı söyleyen İmdat ; şeker, su, ve çöğen kökünden oluşan geleneksel bir lezzetimizdir. Şimdi ki seri üretimlerinden farkımız kesinlikle katkı maddesinin olmamasıdır.  Helvamızı doğal olarak yaptığımız için diğer helvalardan farkı, daha tez yağlanması ve iplik gibi ayrılmasıdır. seri üretimlerde ki helvalar, daha çok kremin katı hali gibidir ama bu bizde daha çok pişmaniye şeklinde gibidir. 

BAFRA BU TADI SEVİYOR

Bafra’da bir çok helva satan işletmelerimiz var, ana bizi onlardan ayıran büyük etken doğal oluşudur ki yaptığımız helvalar bundan dolayı 1 hafta geçmeden bitmektedir. seri üretime hiç bir zaman geçmeyi düşünmüyoruz. Cılıboğlu Şekerleme olarak, eski usüllerle helva yapmayı seviyoruz ve değer veriyoruz. Günümüzde herseyin fabrikasyon olmasından dolayı biz  eski usullerle üretime devam ediyoruz’ dedi.

HAFTADA 500 KİLO HELVA SATIYORUZ

Hafta’da 500 kilo helva sattıklarının da altını çizen İmdat, Tayin helvasının yanı sıra Bafra’ya has olan kütküt helvasını da ürettiklerini aslında tayin helvasından daha çok sattıklarını söyledi. Bafra’ya özel bir lezzet olan küsküt helvası özellikle, pikniklerde,  Alaçam'da Hıdırellez şenliklerinde ve Bengü güreşlerinde piknik yapılırken piknik yapmaya gelen vatandaşlar tarafından tüketildiğini’’ aktardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.